bh

Mooie lingerie zet een streep onder jouw vrouwelijkheid en elegantie, maar wat nog veel belangrijker is, is dat het comfortabel is! En iedereen die wel eens een nieuwe bh heeft gekocht, weet dat dit nog een hele klus is. Met deze tips & tricks weet je zeker dat je altijd met de juiste maat naar huis gaat én houd je je lingerie mooi als je die perfecte setjes eenmaal hebt gevonden.

Laat je adviseren

Online kun je allerlei tips vinden die je helpen om zelf je bh-maat te vinden. Hoewel het nooit kwaad kan om thuis alvast wat voorwerk te doen, is het toch een goed idee om het te laten controleren in een lingeriespeciaalzaak. De medewerkers zijn ervoor opgeleid om jouw te helpen bij het vinden van de juiste bh-maat, dus waarom zou je er geen gebruik van maken?

Check

Vraag jij je af of jij op dit moment de juiste bh-maat draagt? Leg jezelf dan eens de volgende vragen voor. Als je jezelf in één of meerdere situaties herkent, is het waarschijnlijk een goed idee om eens langs te komen voor een meting!

  • Opkruipende band: wanneer de rugband van jouw bh gedurende de dag omhoog kruipt, is je bh misschien te groot. Probeer eens een maat kleiner!
  • Oncomfortabel: het is van belang dat je bh-band goed aansluit, maar hij moet ook weer niet zó strak zitten dat je nauwelijks comfortabel kunt zitten. De lijn tussen goed en niet goed is dun, maar als je nog zonder veel moeite twee vingers onder je bh-band kunt steken, zit je over het algemeen goed.
  • Knellende schouderbandjes: Als de bh-bandjes op je schouders juist knellen, kun je een kleinere omvang proberen. Dát is namelijk waar de steun vandaan moet komen. Als je schouders het gewicht moeten dragen, kun je niet alleen daar klachten krijgen, maar ook in je nek en rug.
  • Uitpuilende borsten: als jouw borsten uit je bh puilen, is je bh te klein en kun je beter een maatje groter proberen.

Dubbelcheck

Heb je zelf of met hulp de juiste bh-maat gevonden? Trek je kleding er dan eens over aan. Op die manier kun je gelijk zien of de bh ook onder kleding de juiste pasvorm heeft en of het voldoende steun biedt! Ook is het belangrijk dat de bh goed zit op de meest losse stand. Je kunt je bh dan strakker doen als de stof wat uitrekt.

Goed onderhoud is het halve werk

Als je éindelijk die perfecte bh hebt gevonden, wil je hem natuurlijk zo veel mogelijk dragen, maar wist je dat het niet verstandig is om dezelfde bh meerdere dagen achter elkaar te dragen? Het elastiek krijgt dan niet de kans om zijn oude vorm terug te krijgen, waardoor hij sneller zijn stevigheid en vorm verliest. We zetten nog wat tips voor je op een rijtje zodat jij zo lang mogelijk van je nieuwe bh kunt genieten.

  • Hoewel je je bh beter niet íedere dag kunt dragen, hoef je hem niet na iedere draagbeurt te wassen. Een goed wasadvies is per persoon verschillend, maar doorgaan kun je hem nadat je hem een keer of vier gedragen hebt, beter even wassen.
  • Je bh’s wassen, kun je het beste met de hand doen. Als je daar geen tijd voor hebt, is een waszakje ontzettend belangrijk. Was niet hoger dan op 30 graden en stop niet meer dan één bh in een waszakje om beschadigingen te voorkomen.
  • Stop geen bh’s in de droger. De fijne materialen zijn niet bestand tegen hoge temperaturen en ook de cupvorm zal ontzettend snel verdwijnen!
  • Tot slot een opbergtip: gooi ze niet in een mand en vouw ze ook niet dubbel. In plaats daarvan kun je ze beter in een lade achter elkaar leggen. Zo blijft de cupvorm het langst behouden.