Zwemkleding

Of je nu in een zee, meer of zwembad gaat zwemmen, op zulke momenten mag jij er stralend uitzien met je zwemkleding. Misschien kan je eindelijk je nieuwe badpak showen? Of wil je je gezonde, bruine tint laten uitkomen door middel van een witte bikini? Elk lichaam toont zijn eigen schoonheid in badgoed. Maar hoe zorg je ervoor dat ook je zwemkleding zijn schoonheid behoudt? Brinkers Mode geeft de nodige tips hoe je je zwemkleding mooi kunt houden.

Kwaliteit van zwemkleding

Wanneer jij een nieuwe bikini, badpak, zwembroek of ander zwemkledingstuk hebt aangeschaft, wil je deze het liefst zo lang mogelijk kunnen dragen. Ook de staat van het kledingstuk is daarbij van belang. Soms vervagen de kleuren bijvoorbeeld of komen er slijtplekken tevoorschijn. En dat is wat je juist wilt vermijden. Om dit te voorkomen, zijn er een aantal tips en trucs die je kunt gebruiken.

Verstandig winkelen

Het begint eigenlijk al bij het aanschaffen van je zwemkleding. Zie je een leuke zwembroek of badpak? De juiste maat uitzoeken is een groot punt van aandacht. Wanneer de maat te klein is, rekt de stof namelijk uit en ontstaat er slijtage. Een grote maat wordt juist weer wijder in het water. Zwemkleding moet dus goed aansluiten. Twijfel je bij het passen? Brinkers Mode geeft je graag advies.

Ga chloor uit de weg

Hoe fijn het ook is om zo nu en dan een duik te maken in het zwembad, chloor is geen vriend van je badkleding. Zeker in combinatie met zonlicht verkleurt je prachtige blauwe bikini vrij snel naar een grauwige tint. Nu is het moeilijk voor altijd chloor te vermijden. Dat hoeft ook zeker niet. Het is een aanrader om voordat je het chloorwater ingaat onder de douche te stappen. Doordat je zwemkleding al water in zich opneemt, komt er minder chloor binnen. Na het zwemmen, spoel het nogmaals af met water. Zo houdt je schade beperkt!

Wees voorzichtig met zonnebrand

Zonnebrand is het beschermmiddel om je huid ongedeerd te houden. Maar voor je zwemkleding heeft het juist het tegenovergestelde effect. Wanneer zonnebrand op de stof komt, maakt het vervelende vlekken. Smeer je daarom eerst in met zonnebrand voordat je je zwemkleding aantrekt en laat het een half uur intrekken. Als er in de tussentijd nog gesmeerd moet worden, probeer dan je kleding zoveel mogelijk te vermijden.

Het wassen van zwemkleding

Bij het kopen van je zwemkleding is de kans groot dat je niet naar de wasvoorschriften hebt gekeken. Zeer begrijpelijk, aangezien je eerst een keuze moet maken tussen al die leuke printjes, kleuren en vormen. Maar zodra het tijd is om je zwemkleding te wassen, is het wel belangrijk het etiket met de wasvoorschriften te lezen. Wellicht mag de stof niet in de wasmachine of is er een speciale handeling nodig. Een veilige keus is altijd om het met de hand te wassen. Op die manier weet je zeker dat je badpak of bikini mooi blijft.

Over Brinkers Mode

Bij Brinkers Mode hebben wij een groot assortiment aan badmode. Badpakken, bikini’s, tankini’s, zwembroeken, slips, zwemkleding voor zowel vrouwen als mannen. Ben jij op zoek naar een net blouse? Of wil je graag een mooi lingeriesetje? In onze winkel is ook een brede collectie aan vrouwen-, mannen-, en babymode en lingerie. Kom gerust langs in de winkel om een outfit te creëren waar jij je goed in voelt!