trendkleuren

Het jaar is bijna afgelopen en we maken ons massaal op voor de start van 2020. In de modewereld betekent een nieuw jaar de gelegenheid voor nieuwe trends. Dit jaar wordt er niet alleen gekeken naar wat mooi is, maar ook naar de maatschappelijke impact hiervan. Bij Brinkers Mode & Lingerie is hier uiteraard al rekening mee gehouden. Het gaat volgens hen een mooi en rustgevend jaar worden, met de focus op de natuur.

Puur natuur

Een belangrijke rode draad in de modetrends van 2020 wordt de natuur. Als we denken aan de natuur, denken we aan de zee, planten en bomen en zonsondergang. Het wordt een trend waarbij de natuur en rust echt centraal staat, volgens Anne-Marie van Brinkers. Wegens alle stress rondom de milieukwestie en de invloed op de consumenten, wordt het nu tijd om terug naar de basis te gaan. Natuurlijke kleuren en materialen zetten de trend en laten zien dat ook kleding milieuvriendelijk kan zijn.

Milieuvriendelijk

Naast de natuurlijke kleuren die verwijzen naar het milieu, wordt er ook rekening gehouden met het materiaal. De natuurlijke materialen zoals linnen, jute en biologische katoen worden veelvuldig gebruikt. Een voorbeeld van een groot maatschappelijk probleem als het aankomt op vervuiling is natuurlijk het overschot aan plastic. Er wordt daarom steeds meer gekozen om kledingstukken van gerecycled plastic te maken.

Kalme kleding

De trend van drukke printjes en retrolooks lijkt voorbij te zijn. Het is nu tijd voor rustige patronen met lijnenspel, cirkels en vierkanten. De kleuren worden ook minder spannend. De natuurlijke kleuren zoals blauw, groen, wit en rood zullen veelvuldig terugkomen. Een duidelijke trend die we volgend jaar gaan zien is gebaseerd op de zee. Blauwe kleuren en streeppatronen zijn associaties die we met de zee hebben en die we daarom terug gaan zien in de kleding. Niet alleen de kleur van de zee is in de kleding verwerkt. De beweeglijkheid van het water vormt ook een inspiratiebron voor de kledingstukken, door het gebruik van plooien, fladderende jurken en nautische prints.

Verantwoordelijk winkelen

Het is fijn om te zien hoe de modewereld inspeelt op de milieukwestie en op basis daarvan een laagdrempelige manier hebben gevonden dit aan de consument te verkopen. Anne-Marie is van mening dat deze trend ook bij haar consumenten aansluit. “Wij staan voor mode waar je blij van wordt. Deze maatschappelijk verantwoorde manier van consumeren kunnen wij alleen maar toejuichen. Daarnaast zijn de kleuren prachtig en is er voor ieder wat wils. Ik kan niet wachten om mijn klanten tijdens de aankomende modeshow in maart de nieuwe collectie te laten zien!” Mocht je volgend jaar jouw garderobe willen aanvullen met de nieuwste trends, kom dan vooral langs bij Brinkers. Eindelijk een leuke manier om milieuvriendelijke keuzes te maken!